CV

Zanger

Peter-Paul van Beekum, bas-bariton, studeerde hoofdvak solozang aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Xenia Meijer en Hanneke Kaasschieter. Daarna heeft hij gestudeerd bij Geert Berghs en Hanneke de Wit.

Recentelijk zong hij de Christus rol in de Matthäus Passion met projectkoor Brabant onder leiding van Lex Wiersma in Vught en de Christus rol in de Johannes Passion met de Barbara Cantorij en Concerto da Fusignano onder leiding van Marijn Slappendel in Culemborg. Met pianist Steven van Gool vormt hij een lied duo.

Ruime ensemble ervaring heeft hij opgebouwd bij kamerkoren onder leiding van dirigenten als Klaas Stok, Fokko Oldenhuis en Daniel Reuss. Hij is sinds begin 2013 verbonden aan Studium Chorale onder leiding van Hans Leenders, sinds 2015 aan Bachkoor Holland onder leiding van Gijs Leenaars en sinds 2016 verbonden aan Cappella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss. Daarnaast was deelnemer bij Meesters & Gezellen en het Tenso Europe Chamber Choir onder leiding van Kaspars Putniņš.

De afgelopen jaren heeft hij masterclasses gevolgd bij Johanette Zomer, Henk Neven, Ian Honeyman, Anna Azéma, Harry Peeters en Sasha Zamler-Carhart. Als onderdeel van een stage zong hij bij het Groot Omroepkoor Das klagende Lied van Gustav Mahler onder leiding van Markus Stenz in het Concertgebouw.

Naast zijn activiteiten als zanger dirigeert hij de cantorij van de San Salvator Gemeenschap, het Oosterhouts Kamerkoor, het Helmonds Kamerkoor, Cappella ad fluvium en Muziektheater Apeldoorn.