Aankondiging SMART

Muziekliefhebbers!

Toen Carlo Gesualdo da Venosa in 1590 zijn vrouw vermoordde, vermoedde hij niet dat zijn muziek ruim vier eeuwen later de inspiratiebron zou zijn voor het project SMART, een samenwerking tussen ensemble Septime en vocaal ensemble Consorte.

De tijd voor Pasen is de lijdenstijd en met lijden wist Gesualdo wel raad. Zijn Tenebrae Responsoria voor de Goede Week is een hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis. Vier hedendaagse Gelderse componisten hebben zich door deze vocale werken laten inspireren en nieuwe stukken geschreven voor septet en kamerkoor. De premiere was gepland in april 2020, maar u raadt het al….

Nu, in 2022, zien de stukken alsnog het levenslicht. Elk van de vier composities wordt voorafgegaan door het responsorium van Gesualdo dat als inspiratie diende
en de originele Gregoriaanse versie gaat daar weer aan vooraf. Muziek met dubbele bodem.

We spelen, bij kaarslicht, in Nijmegen, Arnhem en Velp op achtereenvolgens 2, 7 en 8 april. In de bijlage staan alle details.

Dit wil je niet missen. Vergeet de Mattheus en kom naar SMART. Neem al je vrienden en familie mee en laat je louteren door lijden.

Ik hoop je te zien op een van de concerten.